Vaak wordt gedacht dat we een verre reis moeten boeken om onvergetelijke  ervaringen op te doen, maar niks is minder waar. Ons koude kikkerlandje, het land van de wadden en kibbeling heeft namelijk veel moois te bieden! Wij hebben een  lijstje voor je gemaakt met bijzondere plekken die je zeker gezien moet hebben. Ontdek ze bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg of vakantie in Nederland. TIP! Je kunt al deze hotspots bereiken vanuit een vakantiewoning uit ons aanbod. 

1.Veenpark – “Zie en ervaar de geschiedenis van Drenthe”

In dit bijzondere historische park in Drenthe komt de Veenhistorie tot leven. Met de stoomtrein kom je langs verschillende nostalgische dorpjes en in het authentieke dorpscentrum zijn de kruidenier, de bakker en de slager elke dag aan het werk. Naast dat je je ogen uitkijkt, is de informatie over de turfgewinning erg interessant.  Dit park is dan ook zeker een aanrader voor een uitje met het hele gezin! Maak een dagtripje naar deze bijzondere plek vanuit je vakantiehuis in Drenthe.

Veenpark in DrentheVeenpark in Drenthe
(Foto’s van het Veenpark.Bron: zoover.nl)

2.Blokhuispoort  - “Eerst een gevangenis, nu een broedplaats voor start-ups”

De Blokhuispoort in Leeuwarden is een voormalige gevangenis, maar functioneert nu als thuisbasis voor start-ups, winkeltjes met unieke creatieve producten en een gezellig Café met de toepasselijke naam: “de Bak”. In tegenstelling tot de voormalige gevangen, kun je er vrij rondlopen en met eigen ogen zien waar de gevangen sliepen en werden gelucht. Kortom: het gehele complex heeft vele historische elementen en is een erg bijzondere plek om een bezoekje aan te brengen tijdens je vakantie in Friesland.

Blokhuispoort in Leeuwarden
(Foto Blokhuispoort.Bron: aguidetoleeuwarden.nl)

3.Valkenburg – “Waan je in het buitenland in eigen land”

Wanneer je over de groene heuvels van Valkenburg rijdt, waan je je even in het rustieke Frankrijk of de Belgische Ardennen. Wielrenliefhebbers kunnen de vele steile hellingen beklimmen waar dit gebied bekend om staat. Zoals: de Cauberg, de Sibbergrubbe en de Emmaberg. In de ondergronden bevinden zich dikke lagen Limburgse Mergel. Het stadscentrum ligt in een dal dat is gevormd door het riviertje de Geul. Hier bevinden zich diverse horecagelegen met vele gezellige terassen! Een sportieve en/of bourgondische vakantie in Valkenburg beleef je vanuit een vakantiehuis in Limburg

Vakantie in ValkenburgVakantie in Valkenburg
(Bron foto's: vvvzuidlimburg.nl)

4.Giethoorn – “Het Venetië van Overijssel”

Giethoorn is misschien wel de meest sproojesachtige plek van Nederland. Ben je op zoek naar een bijzondere bestemming? Breng dan zeker een bezoek aan dit bijzondere dorpje dat omgeven is door water. Giethoorn is een waterstreekdorp in de gemeente Steenwijkerland in de provincie Overijssel en staat bekend om haar boogbruggetjes, heel veel water en vlonders. Een bezoek aan dit schilderachtige plaatsje is dan ook niet compleet zonder een mooie boot- of kanotocht over de wijdgestrekte wateren. Beleef deze bijzonder plek vanuit een vakantiehuis in Giethoorn of een andere bestemming in Overijssel.

Vakantiehuizen in Giethoorn 

5.De Oosterschelde -  “Grootste en natste Nationaal Park van Nederland”

Ontdek de wondere onderwaterwereld van Zeeland in Nationaal Park de Oosterschelde. Het park bevat bij eb 370 km aan platen en slikken en bij vloed heel heel veel water. In het park kun je prachtige wandelingen maken en duiken. Ook kun je er varen en als je geluk hebt spot je zelfs een zeehond!  Hebben deze acitviteiten niet jouw voorkeur? Kies dan bijvoorbeeld voor een ruige kajaktocht of beleef  één van de proef excursies om de diverse zilte zaligheden van dit gebied te ontdekken. Kortom! In de Oosterschelde is ontzettend veel te beleven. Boek nu je vakantie dichtbij huis en verken dit gebied vanuit een vakantiewoning in Zeeland

Vakantie in OosterscheldeVakantie in Oosterschelde
(Bron foto’s: holland.com)