Babette van Veen neemt je in Babette's Selection mee in het vakantiegevoel tijdens haar verblijf in een NOVASOL vakantiehuis in ‘Chateau Kergagano’ in Frankrijk.

Baden is een piepklein dorpje in de Morbihan, Bretagne waar een prachtig gerenoveerd kasteel staat genaamd ‘Chateau Kergagano’. Het kasteel zelf ligt buiten het dorp in een mooi groen glooiend gebied. Het is er lekker rustig, zelfs als er veel gasten zijn. Je kijkt heerlijk uit over al het groen, de paarden en ezels, het geeft een rustig en landelijk gevoel. 

 

De appartementen zelf zijn keurig  en hebben alles wat je nodig hebt voor een vakantie in Frankrijk, je kunt er zelf koken en zelfs  vaatasser laten draaien! Het zwembad is groot en wordt netjes bijgehouden. De wifi is prima dus dan kun je nog eens een filmpje kijken tijdens je vakantie.

Het dorp ligt aan de ‘golf van Morbihan’ en de rivier de ‘Auray', er zijn leuke oestertentjes, gewoon langs de weg, daar loop je naar binnen en zoek je uit een bak de oesters die je zelf wilt eten. Als je zin hebt kun je mee op een boottochtje om zelf oesters te vissen en die kun je dan lekker daar opeten onder het genot van een glaasje wijn. Wij hebben een bezoek gebracht aan Aurythmedesmarees, echt een aanrader. Net buiten het dorpje ligt een hele goede crêperie: la Chaumiere de Pomper. Bretonse crêpes zijn net wat anders gemaakt dan onze pannenkoeken. Ze zijn flinterdun en een beetje knapperig. Hartige crêpes zijn heerlijk, maar de zoete met gezouten karamel zijn overheerlijk.

Het dorp herbergt een goed restaurant; Gavrinis, een pittoresk winkeltje en een supermarkt. Als je een uitstapje wilt maken, is Ile aux Moines een aanrader, het eilandje heeft ook een erg leuk hotel/restaurant genaamd ‘le San Francisco’. De omgeving biedt volop mogelijkheden voor vakantiegangers die van watersporten, golfen, wandelen en of  fietsen houden in een mooie groene omgeving. En daarna even heerlijk tot rust kunt komen, onder het genot van een oester en een glaasje wijn!


Handtekening Babette van VeenBabette's Selection in Bretagne, Frankrijk: 

Vakantiehuizen in Frankrijk

Vakantiehuis - Baden - FBM211

Dit statige landgoed uit de 12e eeuw ligt op een groen gebied, niet ver van de stad Baden en de stranden van de Golf van Morbihan. 


Net als Babette van Veen genieten van bourgondisch Bretagne?

Bekijk dan hier het aanbod vakantiehuizen in Bretagne en vind eenvoudig jouw favoriete vakantiehuis in Frankrijk!